Kold avocadosuppe til lune sommeraftener

IMG_2692

Sommeren har godt fat i Danmark, og overalt er der grøn natur og bragende solskin. Juli og august er råvaremæssigt nogle af vores favoritmåneder, da alle sommergrøntsagerne topper lige her. Forleden dag var jeg forbi Torvehallernes onsdagsmarked, og hold nu op nogle råvarer! Store, græskarlignende tomater i forskellige farver, friske og danske røde, stribede eller gule beder, alverdens forskellige bær, og jeg kunne blive ved. Altså fuldstændig himmelsk for madentuister som os.

Det tog mig da også et godt stykke tid at vælge, hvad jeg ville have med hjem. Jeg endte dog med de flotteste modne avocadoer, to gigantiske fennikelrødder, meloner, et kæmpe bundt mynte og økologiske citroner. Og så en kæmpe bakke brombær til dessert.

Denne suppe udsprag altså som et resultat af de flotte grøntsager, og med inspiration fra en lignende suppe vi fik serveret på Nimb Brasserie en gang i foråret. Den er helt perfekt på de utroligt varme sommeraftener vi har i øjeblikket, hvor varm mad bare er det sidste man har lyst til.

10585649_841640499179550_1694874004_n

Suppen her får en til at føle sig sprængfyldt med energi og vitaminer. Den er både utroligt sund og mættende, men vigtigst af alt smager den som en drøm.

Avocado er nok vores absolut yndlingsgrøntsag (faktisk er den en frugt), på trods af at man ofte rammer forbi med hensyn til modenhed og cremethed. Men når man endelig får en perfekt avocado, så gør dens fede smag og nærmest sensuelle konsistens den til en gudespise. Og så er det jo bare heldigt at den, som de fleste nok ved, også er super sund. Den er meget næringsrig, og indeholder bl.a. folat samt A-, B-, C- og E-vitaminer. Desuden er den en perfekt kilde til de sunde, umættede fedtstoffer.

Avocadoen er helt klart hovedingrediensen i denne suppe, de fleste andre elementer kan udskiftes eller udelades alt efter hvad man lige har i køleskabet. Det vigtigste er, at man ikke overdøver den fine, milde avocadosmag. Vi serverede suppen med små, smørstegte kammuslinger som hovedret, men den kan også sagtens serveres solo til forret.

Kold avocadosuppe til lune sommeraftener

Som tilbehør eller forret til 4 personer

Suppen:

  • 2 modne avocadoer
  • 1 agurk
  • ¼ honningmelon
  • 1 æble
  • Saft af 1 citron
  • ¼ – ½ fennikel
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 spsk god avocado- eller olivenolie
  • 0,5-1 dl yoghurt naturel (mindst 3,5%) eller creme fraiche
  • 1,5 dl iskoldt vand
  • Nogle kviste frisk mynte
  • Et nip cayennepeber
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • Evt. fisk eller skaldyr (f.eks. kammuslinger, rejer, krabbekød, en røget fisk eller laks – stort set alt vil fungere fint!)
  • Ristede græskar- eller solsikkekerner
  • Et godt brød

Skyl grøntsager og frugt, og skør dem i blendervenlige stykker. Blend dernæst alle ingredienser sammen, stil suppen på køl og server den iskold umiddelbart efter.

Steg eventuelt fisk eller skaldyr, gerne i en blanding af smør og olivenolie. Anret suppen i 4 skåle, fordel fisken oveni, og drys tilsidst med kernerne. Server suppen med et godt brød og en god hvidvin.

IMG_2694

– Cathrine

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s